ÎNCEP SĂ VINĂ BANII EUROPENI PENTRU PROIECTUL PORTULUI DE AMBARCAȚIUNI DE LA GIURGIU

ÎNCEP SĂ VINĂ BANII EUROPENI PENTRU PROIECTUL PORTULUI DE AMBARCAȚIUNI DE LA GIURGIU

Pe lângă cele aproximativ 4 milioane de euro primite în avans la Portul Verde și de Înaltă Performanță, Etapa a II-a – Construcția, proiect european la care se lucrează intens, acum au mai intrat în conturile municipalității peste 200.000 euro.
Suma va fi folosită pentru demararea licitației proiectării care stă la baza construcției portului de ambarcațiuni.

Vă reamintim că proiectul transfrontalier ,,Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, câștigat de Primăria Giurgiu, are drept scop “Amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse – Giurgiu”.

Bugetul total eligibil depășeste 7 milioane de euro și a fost câștigat în urma depunerii în cadrul Programului INTEREG V-A România Bulgaria 2014 – 2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, având o durată de implementare de 30 de luni.

Concret, proiectul vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea, în scopul îmbunătățirii conectivității Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu coridorul de transport fluvial. Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, vis-a-vis de sediul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Giurgiu şi conţine următoarele obiecte:
Cheu
Platformă portuară
Rampa de ridicare ambarcaţiuni
Clădire administrativă şi împrejmuire
Zona reparaţii nave
Platforma de andocare
Apuntamente
Drumuri, parcări şi spaţii verzi
Amenajare peisagistică

La finalul proiectului zona va căpăta o cu totul altă imagine și utilitate, de care se vor putea bucura nu doar giurgiuvenii ci și locuitorii din localitățile învecinate.

Ultima modificare: 13.06.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ ÎNTRERUPERE APĂ POTABILĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.